LÄMNA SIDAN AKUT - KLICKA HÄR!

Om Falkenbergs Kvinnojour

Kvinnojouren finns till för att hjälpa och stödja våldsutsatta kvinnor och deras barn.

Vår målsättning är kunna ge rätt form av stöd och hjälp till samtliga kvinnor och barn som vi kommer i kontakt med utifrån deras specifika behov av hjälp.

Kvinnojouren i Falkenberg är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som startade 1987. Vi tillhör Unizon, som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Vi har fyra anställd som arbetar dagtid på kontoret på Torggatan 2 i Falkenberg. Samtliga anställda har genomgått utbildningar och kurser kring stöd och hjälp till våldsutsatta kvinnor och barn. Utöver det stöd vi erbjuder via samtal och i kontakter med myndigheter har vi även möjlighet att erbjuda hemligt boende.

I vår jourverksamhet arbetar även kvinnor i olika åldrar och med varierande bakgrund ideellt med att stödja och hjälpa kvinnor och barn som tar kontakt med oss. Våra jourkvinnor har genomgått utbildning via Unizon. De fungerar även som kontaktpersoner till kvinnor som önskar att få hjälp med praktiska saker så som att handla mat /kläder, besöka tandläkare /vårdcentral eller om någon önskar att få hjälp med att göra utflykter och aktiviteter med barnen.

Falkenbergs Kvinnojour

Torggatan 2
311 31 Falkenberg

Chatta med oss   Maila oss
Följ oss på Facebook

Telefontid: Mån - Fre, kl. 08:00 - 16:00.
Vi har tystnadsplikt.

I akuta situationer, ring Polisen på telefon 112. Kvinnofridslinjen ger stöd dygnet runt på 020-50 50 50.