Om oss

Kvinnojouren finns till för att hjälpa och stödja våldsutsatta kvinnor och deras barn. Vår målsättning är kunna ge rätt form av stöd och hjälp till samtliga kvinnor och barn som vi kommer i kontakt med utifrån deras specifika behov av hjälp.

Kvinnojouren i Falkenberg är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som startade 1987. Vi tillhör Unizon, som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Vi har fyra anställd som arbetar dagtid på kontoret på Torggatan 2 i Falkenberg. Samtliga anställda har genomgått utbildningar och kurser kring stöd och hjälp till våldsutsatta kvinnor och barn. Utöver det stöd vi erbjuder via samtal och i kontakter med myndigheter har vi även möjlighet att erbjuda hemligt boende.

I vår jourverksamhet arbetar även kvinnor i olika åldrar och med varierande bakgrund ideellt med att stödja och hjälpa kvinnor och barn som tar kontakt med oss. Våra jourkvinnor har genomgått utbildning via Unizon. De fungerar även som kontaktpersoner till kvinnor som önskar att få hjälp med praktiska saker så som att handla mat/kläder, besöka tandläkare/vårdcentral eller om någon önskar att få hjälp med att göra utflykter och aktiviteter med barnen.

 

 

 

 

Tänk på…

Att du snabbt kan lämna sidan, om du behöver, genom att klicka på knappen ”Lämna sidan nu” i vänstermenyn. Du länkas då till Google.se.

Skälet till att vi har en ”panik-knapp” är att vissa kan känna sig hotade och övervakade och vill hemlighålla vilka webbplatser de besöker, därför erbjuder vi också ett sätt att snabbt kunna hoppa bort från vår hemsida om man behöver.

Glöm inte att rensa historik, cash mm. i webbläsaren när du är klar med ditt besök, om det finns risk för att någon ”kollar dig”. Läs mer om hur du gör här.

Glöm inte heller att stänga ner fönstret/fliken i webbläsaren när du är klar med ditt besök.

 

Tor Browser – Surfa anonymt med webbläsaren Tor Browser. Ladda hem den här.

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann